Kansas City Stompers

Kansas City Stompers er en af de længstlevende underholdningsmaskiner i Danmark, og Europas ældste orkester, vi her kan præsentere. Navnet er nappet fra byen Kansas City, der var et musikalsk kraftcenter fra 1930 og til og med 1950 erne – og for den unge klarinettist Niels Abild, et oplagt navn til sit band, der havde sit første betalte gig i 1951!

Musikken var jazz – i det grænseområde mellem swing og trad., der også siden har været udgangspunkt for Kansas City Stompers. Ensemblet er dog aldrig gået af vejen for blues, pop, rock, samba og hvad tiden musikalske fænomener nu har gået og heddet, og igennem en periode på 40 år, var orkesteret et af Danmarks mest benyttetede orkestre til firmafester,jazz konserter,og festivaller.

Navnet Kansas City Stompers har først og fremmest skullet borge for musikalsk kvalitet – mens den årelange popularitet også skyldes at bandet aldrig har aldrig rynket på næsen af, hvad der nu var populært hos publikum. “Underholdning med stil”, er det prædikat nogen har givet Kansas City Stompers.

Gennem årene har orkesteret været arbejdsplads for en lang række af Danmarks fremmeste professionelle musikere – og da det gik hedest til, spillede Kansas City Stompers op mod 350 koncerter om året. Dette lod sig da også kun gøre – fordi bandleder Niels Abild, ved hjælp af kun professionelle musikere, gerne havde flere ensembler af samme navn på landevejen samtidigt, dog kun til private arrangementer. Det er nemlig ikke navnet på den enkelte musiker der gør Kansas City Stompers – men det de professionelle musikerne spiller sammen!

I besætningen har man kunnet finde gode kræfter som Alex Riel, Bo Stief, Peder Kragerup, Poul Halberg, Ole Kock Hansen, Hugo Rasmussen, Jesper Thilo- mens vokalen bl.a. er blevet varetaget af Sanne Salomonsen, Gitte Hænning, Birgit Lystager, Daimi, Otto Brandenburg, LillBabs, Siv Mamquist, Etta Cameron.

Foruden de mange jobs er orkesteret også det orkester i Danmark, der har flest cd/lp udgivelser, 45 stk. er det blevet til, foreløbig.

På Amfi Vestsjælland den 26. august er dagens sangerinde:

Lady Lynette (Lynette Koyana Bjerstedt) er født i Sydafrika, startede som jazzsangerinde i Swaziland, slog sig ned i Sverige, optrådte i flere genrer og turnerede i Japan som soul/pop-sanger i 90’erne, men vendte altid tilbage til jazzen. Undervejs har hun arbejdet som baggrundssanger med Tom Jones, optrådt med den tidligere Count Basie-trommeslager Butch Miles og andre anerkendte kunstnere. Lynettes koncerthyldester til Billie Holiday 2009 og 2015, ”Lady Sings Lady”, mødte entusiastisk anerkendelse. Hendes jazzalbum er Dig Where You’re At (2015), Nearness (2016) og Lots of Love (2021). Tidløs, sjælfuld jazz, nogle gange med et strejf af funk, blues eller latin.

Lady Lynettes vittige og varme, swingende scenepersonlighed gør det muligt for hende at komme ind under huden på både sine sange og sit publikum.

Køb billetten her.

sångerskan Lynette Koyana som jobbar i Sydsvenskans växel. Hon fyller 50 år den 16 januari