Anne Dorte Michelsen 25/8, kl. 15.00, en del af Lundbye Festivalen 2024

På forslag fra Lundbye-komiteen afholder Kulturforeningen Amfi Vestsjælland en intimkoncert med Anne Dorte Michelsen, der blandt andet vil synge en lille håndfuld salmer fra sangskrivere, der var samtidige med Lundbye i guldaldertiden.

HVEM KAN FORKLARE EN SOLNEDGANG?

Koncert med ANNE DORTE MICHELSEN

Sanger og sangskriver Anne Dorte Michelsen har gennem sin lange karrieres mange vendpunkter altid fokuseret på den gode sang. Den danske tekst. Fortællingen. Hvad enten hun har sunget sit eget materiale, eller har fortolket sin barndoms salmer og danske sange.

At kommunikere sangenes følelser, teksternes indsigter og budskaber som de folder sig ud, når ord og musik mødes, er kernen i enhver koncert med Anne Dorte Michelsen.

Det hele startede med gennembruddet som sanger og sangskriver i popgruppen Tøsedrengene, hvorfra numre som ‘Bruge og
bruges’, ‘Ud under åben himmel’ og ‘Sig du kan li’ mig’ i selskab med mange andre af gruppens største hits, forlængst er blevet folkeeje.

Herfra fortsatte Anne Dorte Michelsen med succes som solist, både herhjemme, i Japan, Norge og Sverige, og udgav en lang række albums, hvor hun rendyrkede en intens, sart og inderlig tone. Sange som ‘Snebær og kastanjer’, ‘Før eller siden’ og ‘Jeg har lagt mine
ben’ står i dag som klassikere, og er sammen med flere andre af Michelsens numre, blevet genindspillet af kolleger både ude og hjemme.

I 00’erne vendte Michelsen sig mod sine rødder og de klassiske danske sange og salmer, og fik stor succes med bl.a. albummet Fred hviler over land og by.

Anne Dorte Michelsens seneste udgivelse albummet ‘Thumbs up’ fra 2023, rummer moden sangskrivning, der kredser om åndelige temaer, og det voksne livs erkendelser. En ny mildhed har fundet vej ind i sangene, som i den klassisk smukke Skrøbelige menneske.  Men det nye album rummer også merepågående sange om kvinders kamp for lige ret og lige værd. Et tema der altid har optaget Anne Dorte Michelsen.

Siden 2023 har Michelsen været radiovært på musikprogrammet ‘To vers og et omkvæd’ på DR’s P5. Her er fokus på den tidløse, velskrevne tekst, den smukke melodi, og det rammende omkvæd. Netop det felt Michelsen har arbejdet med gennem hele sin karriere. Michelsen modtog i 2023 Statens Kunstfonds Livsvarige Hædersydelse for sit arbejde som sanger og sangskriver.

Køb billet her…