2. Pinsedag

Vågn op – og slå på dine strenge til Pinse

Sådan lyder overskriften for årets fællesgudstjeneste på Amfi Vestsjælland, Anden Pinsedag, den 10. juni. Igen i år er sogne i hele Kalundborg Provsti gået sammen om en pinsegudstjeneste, hvor fællesskab og ånd er i højsæde. Dagen begynder med en pinsevandring i området omkring Amfi, ledet af sognepræst Helle Brink fra Raklev Kirke.

Der er fælles opstart ved servicebygningen kl. 9.00.

Kl. 11.00 begynder så selve gudstjenesten hvor præster, kirkemusikere og kor vil medvirke. Selvom vi præster skulle have forbindelserne i ekstra god orden til ham, der sætter solen ud på sin vandring og tøjler vejr og vind, så kan vi alligevel kun håbe og det gør vi så sandelig også, vi håber, håber, håber, at solen vil bidrage med ild fra oven, så vejret bliver skønt, brisen mild, himlen blå, græsset grønt og søen blank og glimtende. Igen i år opfordrer vi alle til at tage af sted og komme med til frilufts- og festgudstjeneste – pak tæpper eller klapstole og husk vandflasken og solcremen, så I kan være en del af årets friluftsfejring af pinsen i Kalundborg Provsti.

Efter gudstjenesten vil der, ved Amfiets servicebygning, være et udsnit af lokale kirkelige organisationer som vil fortælle om deres arbejde ligesom spejderne vil tænde op under panderne, så man kan prøve at bage pandekager. Endvidere vil der blive solgt kaffe/kage og grill pølser fra servicebygningen,

Biler på Amfi onsdag i lige uger

Årets bil 2018 blev fundet den onsdag d. 2. maj

Der var ca. 25 biler på Amfi på åbningsdagen, og der var tæt løb om førstepladsen, da kåringen af årets bil 2018 skulle finde sted.

Det blev dog denne grønne Opel Rekord fra 1968, som vandt.

Biler på Amfi kører sommeren over hver 14. dag på onsdage i lige uger fra kl. 18.00.

 

Bemærk at motorcykler også er meget velkomne, der var mødt 3 styk op på åbningsdagen, og vi ser frem til flere fremover. Så kunne vi både have en årets  bil og årets MC i 2019.

 

 

 

Vi glæder os til en sommer med masser af biler og forhåbentlig godt “kørevejr”.

Vel mødt på onsdage i lige uger.

Båltalere 2018

 

Brian Kristensen

Dette års båltale ved AMFI-Vestsjælland  har vi lagt i hænderne på hele to talere nemlig direktørduoen ved Holbæk Teater Brian Kristensen og Kristoffer Møller Hansen. 

Et match, der med garanti byder på dynamik.

Brian og Kristoffer er rigtig godt kendt med vores område, idet de begge har trådt deres barnesko og levet deres ungdomsliv i den tidligere Bjergsted kommune, hvor de allerede tidligt i deres skoletid har været engagerede og meget dedikerede teatermagere på forskellige niveauer og inden for mange genrer. 

Lokalt har de stået bag et utal af succesfulde kreative og musikalske aktiviteter, hvor mange af områdets unge har kunnet prøve kræfter med spændende musik- og teateropsætninger.

Intet var derfor mere naturligt end, at de ønskede en uddannelse

som skuespillere. Brian er uddannet ved Odense Teater i perioden 1999-2003 og Kristoffer er uddannet på Statens Teaterskole i perioden 2002-2006.
Efter mange forskellige roller og instruktøropgaver på teaterscenerne blev de som makkerpar ansat som direktører for Holbæk Teater i  2011 . Et teater som de siden har ledet med energi, kreativitet og ualmindelige påfund samtidigt med, at de også begge jævnligt har optrådt som skuespillere i teatrets produktioner.

Kristoffer Møller Hansen.

Dette kan blandt andet opleves i deres årlige sommerforestilling i Holbæk Museumsgård, hvor de hvert år – traditionen tro – smadrer en klassiker.

Denne sommer er det Gøngehøvdingen, der får en tur i karrusellen af den dynamiske duo sammen med skuespiller og instruktør Flemming Jensen.

Pinsegudstjeneste

..Tænd ild!

kl. 11 gudstjeneste med “ild i”

2. pinsedag er ilden tema for årets fællesgudstjeneste i Kalundborg provsti. Fordi Gud brænder for os og fordi et af Helligåndens billeder er de tunger af ild disciplene fik pinsedag – da de gav Guds Ord videre på alverdens sprog.

Så tænd ild! Sæt sind i brand!  Brænd for Gud og for næsten! Ja mulighederne for retningerne dagen kan gå i er mange, men først og sidst er ilden billedet på pinsens budskab – som alle de deltagende kirker vil være med til at formidle.

Kl. 9.00 Pilgrimsvandring i naturen omkring Amfi

  • Inden selve gudstjenesten vil der, for dem der har lyst, være pilgrimsvandring, hvor man får en unik mulighed for at se det smukke område omkring amfiteatrets sø. Vi gør flere stop undervejs hvor man får noget med på vejen at reflektere over.
  • – Vi mødes ved caféen kl. 9.00 til info – hvor man også kan købe kaffe og en bid brød. – Selve pilgrimsvandringen starter kl. 9.20.

Nytårsbrev til medlemmerne

KULTURFORENINGEN AMFI VESTSJÆLLAND

 

Kære medlemmer

Godt NYTÅR

I det forgangne år har vi haft et flot program, som vi mener at kunne leve op til i 2018.

Derfor ser vi frem til at møde mange mennesker på ”scenen ved søen” til fælles fornøjelse og glæde over, at der også er kulturelle arrangementer udenfor Kalundborg.

Det nye tiltag med livslangt medlemskab for blot kr. 200 ser ud til at virke. Men vi mangler stadig 150 medlemmer i at nå målet på 200. Det skal nok komme – og det er væsentligt for opnåelse af støtte fra diverse fonde.

Friluftsrådet og OJ-fonden har doneret midler til anskaffelse af en badebro, som skal være klar i løbet af 2018. Det er meningen, at den også skal være forløberen til en platform for isætning af kajakker og robåde.

Økonomien har en tilfredsstillende balance, hvorfor der er levnet plads til køb af matr.nr. 5a med direkte adgang til sø arealet. Hensigten med købet er at sikre os den bedste råderet til søbredden – på sigt for at være i første række til den forhåbentlig kommende robane på 1000m.

Husk generalforsamlingen d. 8. maj 2018 kl. 19.00 i servicebygningen. 2018 programmet kan du se på hjemmesiden www.amfivestsjaelland.dk

Dit medlemskab er et udtryk for lokalt engagement med interesse for at støtte en kulturforening, der arbejder udviklingsorienteret i et bredt spektrum indenfor begrebet KULTUR.

Det gør vi for at leve op til vores nøgleord:

KULTUR i NATUREN

 

Med venlig hilsen

p.b.v.

Dan Bisp

 

 

Leonard Cohen band

Leonard Cohen band – 26. august 2017 kl. 19:30.

Dette er en intim-koncert. Det betyder, at det er muligt at deltage i middag inden koncerten og at der er et begrænset antal pladser.

Middagen starter kl 18.00 og foregår inde i huset. Det koster 200 kr for en Tapas á la Middelhavet. Det forventes, at man samtidig køber billet til selve koncerten via Place2book-linket, koncertbilletten koster 160 kr.

Der er kun 50 spise-billetter, desuden er der 100 billetter uden spisning

Ønsker man ikke at spise med, er det muligt at købe billetter via Place2book-linket til 160 kr eller ved indgangen til 200 kr.

——————-

Gary Snider: Min drøm er at skabe musik og billeder, der rører ved folk og sætter tanker og følelser igang. Og være med til at inspirere og motivere.

Det sidste år har mit hovedfokus været på fortolkning af Leonard Cohens smukke sange. Nu, efter Leonards død, føles det som en ærefuld opgave at dele hans livsværk.

“En fyldt musikcafé, en intim og intens koncert og et begejstret publikum. Alle gav bagefter udtryk for, at det var en meget fin og inspirerende aften. Både musikken og fortællingerne om Leonard Cohens liv gav perspektiv og var en dejlig oplevelse. ‘Jeg har genopdaget Leonard Cohen og fået bedre forståelse for hans tekster og musik’, sagde én blandt publikum efter koncerten – hvor en oplagt Gary måtte give fire ekstranumre.” Michael Torfing, Rønde